lauantai 9. lokakuuta 2010

Rose-mohair-neuleita


Viime aikoina puikot ovat viuhuneet ahkerasti. Kokeilin ensimmäistä kertaa haarukkapitsin virkkausta. Pitkän aikaa olen halunnut neuloa kaulahuivin jostain kevyehköstä langasta. Löysin ohjeen Kauhavan Kangas-aitan lehtisestä ja vaihdoin mohair-langaksi Novitan Rose mohairia. Olihan se aika haastavaa vasenkätisenä virkata, mutta sitkeys palkittiin ja kun ohjeen käänsi päinvastaiseksi, niin alkoi pitsihuivin virkkaus onnistua meikäläiseltäkin.


Ohjeessa mainittiin menekiksi 150g lankaa, mutta siitä määrästä Rosea virkkasin huivin ohjeiden mukaan ja vielä Novitan-sivuilta löytyneen ohjeen mukaisen pipon ja lankaa jäikin vielä melkein kerällinen. Pipo ja huivi menevät lahjaksi siskolleni, samoin kuin kuvissa näkyvä löysä pipo, jonka neuloin omalla ohjeella kasvivärjätyistä langoista.


Tilausta on vielä ainakin kahdelle pitsipipolle ja kahdelle huiville, joten aika ei käy lähiaikoina pitkäksi :) Lisäksi työn alla on pienet villasukat ja niiden kanssa samaan settiin kuuluva pipo pienelle neitille Kiiminkiin. Niistä kuvia, kunhan tulee valmista.

1 kommentti:

Hannah kirjoitti...

Tiiän erään joka haluais tollasen kaulahuivin pinkkinä, ja pipoki kelpais ;) Pitää tilata sulta kunhan sulla on sen verran aikaa ja jaksamista tehä. Hieno huivi tuli, oot kyllä ahkera :)